Locatie:

Het Oude Raadhuis
Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
tel. 0297-344318 (tijdens openingsuren)

Aanvang:

Donderdag 5 september om 14.00 uur

Einde:

Zondag 20 oktober om 17.00 uur

Expositie: Nederlandse Vereniging van Zeeschilders

Het seizoen 2019-2020 van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) start op 5 september met 15 leden van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

De Noordzee, IJsselmeer, Waddenzee en de grote rivieren zijn de basis voor alle maritieme activiteiten in ons land. Nederland waterland. Bijna een derde deel van Nederland ligt onder de zeespiegel. Ontdekkingsreizen naar verre landen, visserij, koopvaardij, binnenvaart, marine, baggeraars, scheepsbouwers, dijkenbouwers, inpolderaars  en watertoerisme maakt de maritieme sector belangrijke voor ons land. De Nederlandse vereniging van Zeeschilders werd oorspronkelijk in samenwerking met de marine opgericht, maar door de toenemende interesse in maritieme kunst is de vereniging steeds verder uitgegroeid en komen steeds er nieuwe leden bij in de vereniging. Waren het oorspronkelijk uitsluitend mannen, nu zijn er evenveel mannen als vrouwen actief. Artistieke vrijheid is de grondgedachte bij de werken van de kunstenaars binnen de maritieme thematiek.

De volgende leden exposeren in het Oude Raadhuis: Winnifred J. Bastian, Coob Zeeman, Geer Huybers, Ellen van Toor, Leentje Linders, Marc Langer, Edith Madou, Dolf Middelhoff, Johan Meeske, Ageeth van den Oever, Jaap Ploos van Amstel, Maarten Groot, Louis Swagerman, Rein de Vries en Aly van der Wal.

Meer info op: www.zeeschilders.com

De tentoonstelling wordt geopend door de voorzitter van de vereniging, de heer Reginald Visser, op zondag 8 september 2019 om 16.00 uur. De opnening wordt muzikaal omlijst door het trio Accorvice.

Deze expositie is te zien van 5 september t/m 20 oktober 2019 in:

Het Oude Raadhuis
Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
toegang gratis
openingstijden: donderdag t/m zondag 14.00 – 17.00 uur

Gepubliceerd: 26 augustus 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×