Locatie:

De Oude Veiling
Marktstraat 19
1431 BD Aalsmeer
www.deoudeveiling.nl 

Aanvang:

Zaterdag 12 oktober om 13.00 uur

Entree:

Gratis

Beleef de geschiedenis van Aalsmeer

Op zaterdagmiddag 12 oktober kunt u de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart herbeleven in De Oude Veiling. Historische films en presentaties nemen u mee naar de vorige eeuw. Foto’s en oude gebruiksvoorwerpen geven u een beeld van wonen, werken en vrijetijdsbesteding in het dorp in vroegere tijden. In het hele gebouw kunt u de geschiedenis zien, voelen, ruiken en proeven.

Kom genieten van films uit de jaren ’30 en ’60 van Stichting Oud Aalsmeer in de grote zaal, of speel een ouderwets gezellig spelletje op de zolder bij Cultuurpunt Aalsmeer. Ouderwetse lekkernijen zijn er ook te vinden! Bekijk een tentoonstelling van afbeeldingen en voorwerpen in de foyer en woon lezingen bij over o.a. de geschiedenis van de Dorpsstraat en Zijdstraat, Kudelstaart en de Watertoren Aalsmeer. In de Bibliotheek Amstelland kunt u op het magische greenscreen foto’s uit de vorige eeuw bekijken, en er zijn natuurlijk tal van boeken over Aalsmeer en Kudelstaart voor u verzamelt.


U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan deze middag. Hebt u nog een oude foto van Aalsmeer of Kudelstaart, en wilt u deze delen met andere bezoekers? Neem de foto dan mee en vertel uw eigen verhaal!

Gepubliceerd: 8 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×