Locatie:

Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer

Aanvang:

Woensdag 1 mei om 20.00 uur

Entree:

€15,-

Vrijheidsconcert: The Serenade Sisters & Egbert Meijers

Vocaal kwartet The Serenade Sisters brengt op woensdagavond 1 mei 2024 samen met verteller & zanger Egbert Meijers de voorstelling ‘Als vrijheid zoveel jaar kan duren’. In de muzikale vertelling zingen The Serenade Sisters a capella en vierstemmig 79 jaar na de tweede wereldoorlog de liedjes die destijds klonken. Muziek die de bevrijding van Nederland en Drenthe in het bijzondere – daar komen zij vandaan – doet herleven. Maar ook breekbare liedjes over machteloosheid, toekijken en anders-zijn komen voorbij, liedjes van alle tijden in een jasje van a cappella vierklanken, swingende vingerknips en verrassende instrumentale begeleiding. Egbert verbindt de muziek met het verhaal en reflecteert op onderwerpen als herdenken, liefde en vrede. En op hoop, want ook nu hebben we hoop hard nodig.

Egbert Meijers (1948 Grolloo) is auteur, liedjesmaker, producer, organisator en verteller. Hij werkte ondermeer als streektaalfunctionaris bij de Culturele Raad voor Drenthe en programmamaker/presentator bij RTVDrenthe.

The Serenade Sisters (sinds 2015) bestaat uit Josien van Beek, Liesbeth Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers. De vier zangeressen hebben elkaar gevonden in hun onbetwiste liefde voor close harmony en The Andrews Sisters en hun grote zwak voor meeslepende liefdesliedjes.

Gepubliceerd: 16 april 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×