Over ons

Radio Aalsmeer is een kleinschalige, moderne publieke lokale omroep, die zich uitdrukkelijk richt op het verzorgen van gevarieerde radio uitzendingen. Dat doen we hyperlokaal voor alle inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart en degenen die zich daar aan verbonden voelen.

Er wordt wekelijks ruim 40 uur live radio gemaakt. Iedere avond vanaf 18.00 uur en het gehele weekend. Op de overige uren is een prettige muziekmix te beluisteren. In onze programmering is aandacht voor alle binnen de gemeente voorkomende stromingen. Wij maken radio voor kinderen, jongeren en ouderen. Voor nieuwsgierigen, voor cultuurliefhebbers, voor gelovigen, voor sportievelingen en voor muziekliefhebbers. Van dance tot rock, van jazz tot klassiek. En alles wat daar tussen zit. Bekijk ons aanbod in de gids.

Bij Radio Aalsmeer zijn geen beroepskrachten betrokken, alle medewerkers zijn op vrijwillige basis actief en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Er zijn bij Radio Aalsmeer zo’n 90 vrijwillige medewerkers actief. De medewerkers vormen een afspiegeling van de Aalsmeerse samenleving, op deze manier wordt het lokale karakter van het station gewaarborgd. Net als alle andere publieke omroepen hebben ook wij een PBO, dat toeziet op de correcte uitvoering van het programmabeleid.

Onze uitzendingen zijn te beluisteren via het Aalsmeerse kabelnet op 99.0 FM en in de ether in Aalsmeer en wijde omgeving op 105.9 FM en DAB+ kanaal 5A. Op TV zenden wij uit op kanaal 12 van Caiway, of kanaal 1389 van KPN/XS4ALL/Telfort. Daarnaast kan via deze site worden geluisterd, en zijn de uitzendingen beschikbaar om terug te luisteren.

Radio Aalsmeer kiest er voor om zelfstandig te opereren en niet op te gaan in een zogenaamde streekomroep. We hebben goede contacten met onze buuromroepen en werken waar mogelijk samen. Beluister ook eens hun uitzendingen:

Wij werken samen met nieuwssite Aalsmeer Vandaag en het Cultuurpunt Aalsmeer. We zijn onderdeel van het NH Nieuwsnetwerk. Ook samenwerken? Neem contact met ons op.

Website

De prachtige foto's van onze medewerkers zijn op de Historische Tuin gemaakt door Arjen Vos van Aalsmeer Vandaag.

Onze website en de achterliggende techniek is ontwikkeld en ontworpen door:

Geschiedenis

Duik in onze geschiedenis en ontdek hoe Radio Aalsmeer is ontstaan.

Geschiedenis

Steun Radio Aalsmeer

Al vanaf 15 euro per jaar kunt u Radio Aalsmeer steunen als donateur.

Donateurs

Medewerker worden?

Radio Aalsmeer is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die op vrijwillige basis willen meewerkern aan programma's.

Vacatures

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×