Tijdreizen in Cultureel Magazine met Karin Borgman

Zaterdag 4 februari a.s. geeft Karin Borgman in het programma “Cultureel Magazine” , het cultureel programma van Radio Aalsmeer, tekst en uitleg over het tweede deel van het kunstproject “Tijdreizen, start met zingen en dichten”. Presentatrice Joke Wegman zal alles willen weten over dit leuke project.

Kinderen van basisschool Samen Een uit Aalsmeer en ouderen van Zorgcentrum Aelsmeer hebben de afgelopen drie weken samen geschilderd en gedanst. Het heeft jong en oud veel plezier en verrassing opgeleverd. Kinderen zonder grootouders kregen zo onverwacht toch een beetje een opa of oma. De hoogbejaarden met al volwassen kleinkinderen mochten nog een keer met de energie van 10-jarigen aan de slag. De activiteiten zijn onderdeel van een groter kunstproject met de naam Tijdreizen. De unieke samenwerking tussen jong en zeer oud heeft nu al heel wat aardige resultaten opgeleverd.

“Helemaal niet leuk om er zo oud uit te zien”

Zo is er bij het dansen door een groep van 6 oudjes en 11 kinderen een dans gemaakt waarin jong en oud zich in elkaars bewegingstempo moest verplaatsen. Dat ging uiteindelijk zo goed dat het ook nog zonder rollater bleek te kunnen. Verder blijkt natuurlijk dat jong veel sneller zapt dan oud en draai dat nu maar eens om. Lastig voor kinderen van nu. De bewegingen en choreografie die dit heeft opgeleverd zijn gefilmd. Wat het schilderen betreft zijn 12 mooie collages samengesteld uit het werk van de deelnemers. Kinderen moesten hierbij bijvoorbeeld de helft van hun ‘portret’ oud afbeelden. “Helemaal niet leuk om er zo oud uit te zien,” liet één van de 10 jarigen hierbij weten. De 85-plussers bleken vooral geïnspireerd door het begrip Tijdmachine en fantaseerden er op papier lustig op los.

Het tweede deel van het project van beeldend kunstenaar Karin Borgman start op maandag 6 februari met een workshop dichten en een workshop zingen. Muziekdocent en dirigent Inge Westra begeleidt het zingen en journalist en schrijver Jan Daalman het dichten. Inmiddels is wel duidelijk dat improviseren bij dit experiment onvermijdelijk is. De kwetsbare oudere deelnemers kunnen gewoon vergeten dat ze meedoen of onverwacht naar een ziekenhuis moeten of gewoon vallen als ze zich naar een activiteit haasten. Tijd krijgt er een nieuwe dimensie door. Na de workshops is in maart een expositie van de resultaten in het Zorgcentrum.

Voor meer informatie:
Karin Borgman
tel: 0297-343663
e-mail KarinBorgman@xs4all.nl
www.karinborgman.nl

Gepubliceerd: 2 februari 2012

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×