Toonkunstkoor en Céline Purcell in "Cultureel Magazine"

Zaterdag 2 november a.s. presenteren moeder Joke en dochter Mariëlle Wegman weer gezamenlijk het Cultureel Magazine.
Deze week is er uitgebreid aandacht voor het Koninklijk Toonkunstkoor Aalsmeer i.v.m. het 130 jarig jubileum. Te gast in het programma is Cees Stieva.
Omstreeks half twee is er tevens een telefonisch interview met Céline Purcell. Zij zal e.e.a. vertellen over de “Purper Ladies”, die 15 november op de planken van het Crown Theater staan.
Het “Cultureel Magazine” wordt iedere zaterdag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 13.00 – 14.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.
Het koor werd opgericht in 1883 onder de naam “Aalsmeerse Koorvereniging” en is de oudste vereniging op  cultureel gebied in Aalsmeer. In de 130 jaar dat de vereniging bestaat, is het kleine groepje zanglustige Aalsmeerders uit 1883 uitgegroeid  tot een gezelschap van 70 koorleden. Tijdens de optredens werd in het verleden dikwijls a capella (zonder begeleiding)  gezongen. Later werd het koor begeleid op orgel of piano.
Per september 2012 wordt het koor geleid door dirigent Nico Hovius. Onder zijn leiding wordt uitgevoerd: “Vesperae de Dominica” van W.A. Mozart, de sopraansolo “Exsultate jubilate” en “Messe solennelle” van C. Gounod. 2013 is een jubileumjaar, het koor bestaat dan 130 jaar. Naast de uitvoering van Mozart en Gounod, zal het koor een jubileumuitvoering verzorgen waarvan het programma bestaat uit het “Magnificat” van C.Ph.E. Bach en “Il Cantico del sole” van Nico Ph. Hovius. Zie verder: Koninklijk Toonkunstkoor Aalsmeer

Gepubliceerd: 26 oktober 2013

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×