Schoolmeester Wim den Boef in "Door de Mangel"

Op de laatste maandag van 2013 neemt er weer een interessante Aalsmeerder plaats achter de microfoon in het programma “Door de Mangel” op Radio Aalsmeer. Op 30 december is schoolmeester en Aalsmeerder pus sang Wim den Boef de zeventiende gast die door Mylène en Elbert aan de tand gevoeld gaat worden. 

“Door de Mangel” wordt iedere maandag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist. Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via het telefoonnummer 0297-325858, via studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel.

Ook op maandag 23 december jl. werd weer een leuke Aalsmeerder door de mangel gehaald:  de geboren Amsterdammer Jan van Veen vertelde over zijn jeugd in Mokum, zijn werk als schooldirecteur en zijn vele passies, zoals voetbal, Ajax, tennis en The Beatles. “Het was best lastig op 26-jarige leeftijd een openbare school te beginnen in Kudelstaart,  maar door direct contact te zoeken met de Antoniusschool, is er altijd een goede samenwerking geweest. Het voordeel van een kleinere school is dat ik alle kinderen ken. Zij mij ook overigens”, aldus Van Veen. Muziek in het algemeen en The Beatles in het bijzonder, is belangrijk in het leven van de Aalsmeerder: “Door het nummer ‘If I fell’ te zingen voor mijn vrouw, heb ik de crisis in mijn huwelijk opgelost”. Over zijn opvolging wilde de directeur niet veel kwijt. Wel gaf hij aan het moeilijk te vinden de school straks los te moeten laten. “De OBS Kudelstaart is, denk ik altijd, van mij. Maar dat is natuurlijk niet zo”. Over de toekomst van het onderwijs: “Ik sta compleet niet achter de nieuwe stroming van Passend Onderwijs”.

In het programma maakte Jan van Veen ook bekend wie hij in de volgende uitzending van “Door de Mangel” als gast wil horen. In de laatste editie van 2013 mag op maandag 30 december a.s. schoolmeester en vrijwilliger bij de Handbalvereniging Aalsmeer Wim den Boef achter de microfoon plaatsnemen. Van Veen wil graag van hem weten wat de Aalsmeerse jeugd vroeger zoal deed op straat. Wim den Boef zal komende maandag zelf de muziek samenstellen en neemt tevens een voorwerp mee naar de studio welke een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld in zijn leven.

Gepubliceerd: 23 december 2013

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×