"Door de Mangel" ontvangt kunstenares Anneke Harting

Anneke HartingMaandag 21 april 2014 is er weer een speciale Aalsmeerse te gast die plaats neemt achter de microfoon in het programma “Door de Mangel” op Radio Aalsmeer. In de wekelijkse ‘talkshow’ is deze week kunstenares Anneke Harting van ‘De Cleierij‘ de 34e  gast die door presentatoren Mylène en Elbert door de mangel wordt gehaald. 

“Door de Mangel” wordt iedere maandag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist. Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via het telefoonnummer 0297-325858, via studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel. Maak het programma interactief en verras onze gast door een vraag te stellen!

Op maandagavond 21 april jl. nam er opnieuw een opmerkelijke Aalsmeerder plaats achter de microfoon van Radio Aalsmeer. In het door zus en broer Mylène en Elbert Huijts gepresenteerde programma “Door de Mangel”, is Mark van Kuppevelt uitgebreid ingegaan op zijn kunstenaarsleven. Zo vertelde hij jeugdherinneringen uit de tijd dat hij in het Brabantse Volkel woonde. Op de bekende openingsvraag “Wie ben jij in drie woorden samengevat” antwoorde Van Kuppevelt met: “Laat mij maar”. Mark wil graag zijn eigen weg gaan: “In mijn jeugd ging ik al mijn eigen gang. Ik ging geen medicijnen studeren zoals verwacht werd, maar ben de bloemsierkunst in gegaan. Ik ben in de familie dan ook een buitenbeentje, ik wilde met mijn handen werken.”

De kunstenaar vertelde ook zijn inspiratie uit de natuur te halen. Zijn bronzen, houten of stenen kunstwerken zijn vaak afgeleid van organische materialen. Het voorwerp dat hij meenam naar de studio was dan ook een boomstronk. “De jaarringen zijn een grote inspiratie voor mij.”

In het programma maakte Van Kuppevelt ook bekend wie hij in de volgende uitzending van “Door de Mangel” als gast wil horen. In de 34e editie van maandag 28 april a.s. mag Anneke Harting achter de microfoon plaats nemen. “Ik wilde het nog even in de kunst houden. Anneke is gewoon een lief en leuk mens. Ze maakt mooie dingen en is één van de weinige Aalsmeerse kunstenaars die ook van de kunst leeft. Dat moet een passie zijn”, zei de Aalsmeerse kunstenaar. Harting zal komende maandag zelf de muziek samenstellen. Tevens neemt zij een voorwerp mee naar de studio welke een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld in haar leven.
Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via het telefoonnummer 0297-325858, via studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel.

Gepubliceerd: 21 april 2014

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×