Stormloop op pompoenen in centrum

Nog niet eerder telde de door de centrumwinkeliers georganiseerde pompoenenspeurtocht zoveel deelnemers als de editie van dit jaar. De zevende in successie. Maar liefst 180 naar pompoenen speurende kinderen krioelden zaterdag door het dorp. Velen van hen gehuld in passende kledij. Dat hield in: iets met heksenhoeden, zwierige mantels, spinnenversiersels en ander decor dat verband hield met dit uit Amerika overgewaaide Halloweenfestijn.

Uitmuntend herfstweer maakte dat ook ouders wel zin hadden in een verzetje. Liever jagen op pompoenen in een winkelstraat dan een wandeling door het bos met een tegenstribbelend kind. Kan er ‘en passant’ toch ook nog even wat gewinkeld worden, moeten veel (groot)ouders gedacht hebben.

De jongedames achter de kraam die de deelnameformulieren verstrekten, waren halverwege het evenement al door de op toepasselijk oranje geprinte wedstrijdbriefjes heen. Zo’n stormloop hadden ook zij, toch ook al alle zeven jaren betrokken bij de speurtocht, niet verwacht.

Aan het einde van de middag werden de prijswinnaars telefonisch op de hoogte gebracht. De hoofdprijs was een bezoek voor vier personen aan Science Museum Nemo in Amsterdam.

Foto: Arjen Vos

Bron: Aalsmeer Vandaag

 

Gepubliceerd: 23 oktober 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×