Populairste kersthits in 'Winterse 50"

De meest populaire kersthits zijn ook dit jaar weer te horen in de Winterse 50 (de tegenhanger van de Zomerse 50) op Radio Aalsmeer, maar rond de kerstdagen ook bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Radio Aalsmeer zendt de Winterse 50 uit op Eerste Kerstdag, zondag 25 december van 16.00 tot 20.00 uur.  Er kan overigens nog gestemd worden tot en met 18 december! Ga hiervoor naar winterse50.nl. De presentatie is in handen van Frank Bunnik en Walter de Vries.

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van golden-oldies zoals White Christmas van Bing Crosby en The Most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot recente hits, als Being Alone At Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay. Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. “De strijd om de nummer 1 is valt uit in het voordeel van Wham! Hun evergreen Last Christmas stond 11 van de 15 edities op de hoogste plek”, zo vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de winterhitlijst bij TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen mee gingen doen.

Andere nummers die altijd bovenin staan zijn ook klassiekers, denk dan aan: Do They Know It’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey. “En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10”, vertelt De Lange. In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de nieuwste kersthits. “Het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen. De meeste stemmen tellen. Als alle fans van Justin Bieber op zijn kersthits stemmen, grote kans dat die hits dan in de lijst komen.”

De ‘Winterse 50’ wordt op zondag 25 december (Eerste Kerstdag) uitgezonden tussen 16.00 en 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via ‘Uitzending Gemist’.

Gepubliceerd: 21 december 2016 om 19:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×