EK-brons voor Daniël Giacon

De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) meldt op hun website dat de heren floret cadetten hebben brons behaald op de Europese Jeugd Kampioenschappen. Aalsmeerder Daniël Giacon, Quincy Dualeh, Daan Weber en Paul Stockmann waren door een goede klassering als vierde, vrijgesteld voor de eerste ronde. Bij de laatste 16 en laatste 8 wonnen ze achtereenvolgens van Servië (45-35) en Denemarken (45-41). Vervolgens moest er in de halve finale pas op de plaats worden gemaakt tegen Frankrijk; er werd verloren met 45-24. Om het het brons moest worden gestreden tegen Polen. Nederland stond in het begin een aantal punten achter tot het midden van de partij. Daarna ging het gelijk op tot de negende en laatste partij. Daniël Giacon wist, na zijn goede individuele resultaat (hij werd 5e), te vlammen tegen de Pool Bem. Daniel won met 7-1 wat resulteerde in een 45-38 winst en dus een bronzen plak!

Foto:  Dreamteam cadetten floret 2017 op EJK met vlnr:  Andrea Borella (bondscoach), Paul Stockmann, Daniël Giacon, Quincy Dualeh, Daan Weber, en Daniel Nivard (coach). (KNAS)

 

Gepubliceerd: 5 maart 2017 om 12:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×