Extra geld voor cultuuronderwijs

Scholen en culturele instellingen in Noord-Holland krijgen vier jaar lang extra geld, in totaal 1.5 miljoen, voor cultuuronderwijs vanuit de subsidieregeling “Cultuureducatie met Kwaliteit” (CMK).

Loket Cultuureducatie Amstelland
Het Loket Cultuureducatie Amstelland, dat ook de scholen in Aalsmeer bedient, heeft succesvol een projectplan ingediend en ontvangt nu subsidie voor vier jaar (2017-2020) om cultuureducatie nog meer onderdeel te laten worden van het lesprogramma op de scholen. Woensdag 15 maart beleefde deze Cultuureducatie met Kwaliteit in de Lichtfabriek in Haarlem een feestelijke start. Gedeputeerde Jack van der Hoek, wethouder van Aalsmeer Gertjan van der Hoeven, schooldirecteur Heleen Broerse uit Aalsmeer en de projectleider van het Loket Cultuureducatie Amstelland Noëlle Slinger vertelden de aanwezigen welke kansen zij zien voor cultuuronderwijs.

Hoge kwaliteit
Gertjan van der Hoeven: ”In Aalsmeer ontwikkelt het Loket al een aantal jaar cultuurprogramma’s van hoge kwaliteit. Zij ontwikkelden samen met culturele instellingen en de scholen een samenhangend, doorlopend activiteitenprogramma en blijven dit aanbod vernieuwen. Ik was dan ook erg blij om samen met de anderen in Haarlem over enkele voorbeelden uit Aalsmeer te kunnen vertellen.”

Cultuureducatie met Kwaliteit
In Aalsmeer hebben de afgelopen drie jaar zo’n 3600 kinderen meegedaan aan een cultuureducatieprogramma van het Loket. Zes van de tien basisscholen doen mee aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020. Daarnaast nemen alle twee de scholen voor voortgezet onderwijs programma’s af van het Loket. In totaal worden er 34 programma’s en 4 leerlijnen aangeboden.

Foto: CMK netwerk Amstelland met tweede van rechts wethouder Van der Hoeven (Geert Snoeijer)

Gepubliceerd: 20 maart 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×