Wethouder Van Duijn geeft startschot verkeersexamen

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland heeft er ook dit jaar weer een praktisch verkeersexamen plaats gevonden in de gemeente Aalsmeer. De leerlingen rijden bij het praktisch verkeersexamen zelfstandig een aangegeven route van bijna vier kilometer en vrijwilligers houden in de gaten of zij zich aan de verkeersregels houden. Op dinsdag 18 april mochten de leerlingen van groep 7 en/of 8 uit Aalsmeer met de fiets op pad. En op donderdag 20 april was het de beurt aan de leerlingen van groep 7 en 8 uit Kudelstaart.

Startschot
Op donderdag was ook de Wethouder Verkeer Robbert-Jan van Duijn aanwezig om het startschot te geven van het praktisch verkeersexamen in Kudelstaart. Wethouder Van Duijn: “Het verkeersexamen is opgenomen in het verkeersbeleid, omdat de veiligheid van de kinderen belangrijk is. Leerlingen moeten veilig en gezond lopend of fietsend naar school komen. Dan moeten ze wel weten hoe zij zich in het verkeer moeten gedragen. Het is goed om te zien dat ook dit jaar weer alle scholen hebben meegedaan. In totaal hebben 405 leerlingen het examen gedaan. Verkeerveiligheid is belangrijk en het is goed dat kinderen al vroeg leren hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.”

Vrijwilligers
Het praktisch verkeersexamen wordt ieder jaar georganiseerd door de gemeente Aalsmeer en Veilig Verkeer Nederland als aanvulling op het theoretisch verkeersexamen om de basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 een goede basis te geven om op een veilige manier deel te kunnen nemen aan het verkeer. Voor het organiseren is er wederom veel hulp geweest. Bij deze willen we dan ook de Meerlanden bedanken voor het plaatsen van de borden en de ouders op de verkeersposten voor hun inzet.

Veilig in het verkeer
Gemeente Aalsmeer doet heel veel aan verkeersveiligheid voor kinderen. Vorige maand was op alle scholen het theoretisch verkeersexamen. Aan het eind van het schooljaar volgt nog een Dode Hoek / Fiets SEEF training voor de groepen 8. Ook deze training wordt gezamenlijk georganiseerd door gemeente Aalsmeer en VVN. Hierbij leren leerlingen hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtwagens, maar ook fietsen met een zware boekentas van 10 kilo. Zij moeten na de zomervakantie naar de middelbare school fietsen. Omdat dit vaak verder is dan de basisschool is het van belang dat de leerlingen nu leren hoe ze zich zo goed mogelijk in het verkeer kunnen gedragen. Ook zijn er regelmatig verkeerscampagnes over bijvoorbeeld te hard rijden of over niet bellen in het verkeer.

Gepubliceerd: 24 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×