Pilot ‘Kinderen uit de Knel’ positief ontvangen

Op woensdag 3 mei was Gertjan van der Hoeven, wethouder Jeugd, op bezoek bij het Familiecentrum om de pilot ‘Kinderen uit de Knel’ te bespreken. De pilot richt zich op kinderen en ouders die verwikkeld zijn in een vechtscheiding en loopt nu een jaar. Er hebben ook twee Aalsmeerse gezinnen meegedaan aan de pilot. De resultaten zijn positief. Ouders worden zich bewuster van hun gedrag en leren op een andere manier met hun onderlinge conflicten omgaan, zodat de kinderen er minder onder te lijden hebben.

(V)echtscheidingen

Wethouder Gertjan van der Hoeven: “Het aantal problematische scheidingen neemt toe en kinderen zijn daar altijd de dupe van. Dat uit zich in fysieke klachten zoals hoofd- en buikpijn, mindere prestaties op school of bijvoorbeeld ander gedrag. De training van het Familiecentrum is erop gericht kinderen ‘uit de knel’ te krijgen, zodat zij zich weer veilig gaan voelen en zich goed kunnen ontwikkelen. Gezien de positieve resultaten gaan we zeker door met dit programma, maar de gemeente biedt ook andere programma’s om gezinnen in een (v)echtscheiding te helpen.”

Hulp of advies nodig?
Heeft u hulp nodig bij uw (v)echtscheiding voor u of uw kinderen? Neem dan contact op met het Sociaal loket Aalsmeer om te vragen naar de mogelijkheden. U kunt zich aanmelden via het Sociaal loket Aalsmeer (0297) 387575 of sociaalloket@aalsmeer.nl.
Daarnaast biedt de gemeente gescheiden ouders (online) workshops aan, waarin u leert hoe u uw kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen kunt helpen. De workshop is voor vele ouders al succesvol geweest. Zie de website www.villapinedo.nl.

Gepubliceerd: 12 mei 2017 om 20:17 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×