Aalsmeerder David Pel tennist tegen voetballegende Maldini

Mediapartner NH-Nieuws meldt vandaag dat de Aalsmeerse tennisser David Pel dinsdag middag ongetwijfeld de meest memorabele wedstrijd uit zijn carrière heeft gespeeld. Niet zozeer vanwege het wedstrijdverloop, maar vooral door de bijzondere tegenstander die hij met zijn dubbelpartner trof.

Niemand minder dan voetballegende Paolo Maldini stond namelijk tegenover David. De organisatie van het challengertoernooi in Milaan had hem een wildcard gegeven voor het toernooi.

“Het was geen tegenstand, maar we hebben heel erg genoten”, laat David direct na de wedstrijd weten aan NH Nieuws. Eerder gaf hij al aan enorm uit te kijken naar de bijzondere ontmoeting met de voormalig topvoetballer en vijfvoudig winnaar van de Champions League. De Italiaan blijkt tegenwoordig namelijk ook best aardig met een tennisbal overweg te kunnen.

De wedstrijd trok meer bekijks dan David gewend is. Niemand minder dan Clarence Seedorf kwam de heren aanmoedigen. De oud-voetballer van Oranje speelde in zijn tijd bij AC Milan samen met Maldini.

Het duel eindigde uiteindelijk in een eenvoudige 6-1/6-1 overwinning voor David en zijn partner Tomasz Bednarek. Ondanks de nederlaag was Maldini na afloop niet te beroerd om nog even op de foto te gaan met de Aalsmeerder.

Bron: NH-Nieuws
Foto: David Pel (vlnr Tomasz Bednarek, Clarence Seedorf, David Pel en Paolo Maldini)

Gepubliceerd: 27 juni 2017 om 20:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×