Geen transformatorstation in Rijsenhout

Er komt geen gigantisch transformatorstation in Rijsenhout. Alle politieke partijen in de gemeente Haarlemmermeer bleken donderdagavond in de raadsvergadering tegen te zijn tegen. Het station, van maar liefst twee- bij driehonderd meter, zou bij het Konnetlaantje naast de sportvelden van SCW komen.

Politiek wakkergeschud
De afgelopen weken hebben de Rijsenhouters op verlerlei manieren laten weten niet blij te zijn met de komst van dit enorme gebouw. Vol­gens B&W van de Haarlemmermeer kan de ge­meen­te de trans­for­ma­tor niet te­gen­hou­den als Ten­net die daar wil bou­wen. Toch gaven de  Rijsenhouters niet op en met vele acties op de tribune van de raadszalen – en in de Burgerzaal daarbuiten – hebben zij de afgelopen weken geprobeerd de politiek wakker te schudden. Met succes, want alle politieke partijen waren tegen de komst van het station.

Waar dan wel?
Waar het transformatorstation dan wél moet komen? Het liefst willen stroomleveranciers Tennet en Liander bij Rijsenhout bouwen, maar een officiele aanvraag hebben ze nog niet gedaan. De meerderheid van de raad kiest echter voor een locatie op het Schiphol Trade Park.

Gepubliceerd: 15 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×