Golfen in het Amsterdamse Bos

Een golfbaan in een bos? Dat zijn er niet zoveel in Nederland. Laat staan om de hoek. Maar op 4 juli is het Amsterdamse Bos omgetoverd in een heuse 18 holes golfbaan. Met meteen al een afslag bovenop de Hazenheuvel. Een even onverwachte als overweldigende locatie met uitzicht op de stad. Die dag staat de zevende editie van het Amsterdamse Bos Golftoernooi open voor golfers uit gemeenten rondom het bos. Ook Aalsmeerse golfers kunnen meedoen. Opgeven kan nog tot en met aanstaande zaterdag 1 juli op www.amsterdamsebosgolf.nl

Goed doel
Met de deelname aan dit unieke sportevenement steunen de Aalsmeerse golfers een goed doel: de Nederlandse Hersenbank. Die verricht met de opbrengst van het toernooi een speciaal onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen. Met name bij de ziekte van Parkinson en dementie lijkt daar het nodige licht tussen te zitten en dat moet in kaart worden gebracht.

Verrassingen
De organisatie ligt in handen van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn in samenwerking met het Amsterdamse Bos. Deze serviceclub verzorgt al jaren rondritten door het bos voor senioren die slecht ter been zijn. Daartoe zijn twee ‘Bosmobielen’ aangeschaft. Het Amsterdamse Bos Golftoernooi ‘verwent’ zijn deelnemers onderweg met smakelijke verrassingen bij een aantal holes. En met onder meer een culinair zesgangen diner, een veiling van prachtige aanbiedingen en een clinic voor mensen die ook wel ‘s een slag willen slaan. Na afloop wordt een cheque aangeboden aan de stichting De Nederlandse Hersenbank.

Bij de foto: uitdaging voor Aalsmeerse golfers: hole 1 op de Hazenheuvel
Bron: Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn

Gepubliceerd: 26 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×