Fortza Velo terug met Rondje Stelling

Stichting Fortza Velo organiseert dit jaar wederom de fietstocht Rondje Stelling, langs de Stelling van Amsterdam. De tocht van vorig jaar is door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) beoordeeld met twee sterren. Het maximum is drie sterren en de organisatie zelf geeft aan niet stil te hebben gezeten.

Diverse afstanden
Sportieve fietsers kiezen uit een route van 65, 120 of 170 kilometer. De startlocaties bevinden zich in Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest. Voor recreatieve en aangepaste fietsers is er een route van 30km uitgezet van Spaarndam naar Fort Penningsveer.

Samenwerking en evaluatie
De tocht is een samenwerking van de fietsclubs UWTC, TC De Kennemeer, Alcmaria Victrix en de Raisin Hope Foundation Nederland. Suggesties van vorig jaar zijn meegenomen en de route is op diverse punten aangepast. Ook zijn er plekken waar onderweg fruit gehaald kan worden, geluncht met korting en er zijn verzorgingspunten.

Het goede doel
Deelnemers krijgen dit jaar voor het eerst een ‘goodiebag’ , met onder andere een busje WD40 en het door de provincie Noord-Holland beschikbaar gestelde boekje ‘Fort’ over de Stelling van Amsterdam. Verder kunnen deelnemers zelf een sponsoractie opzetten voor hun tocht, of door zelf een extra donatie te doen bij de inschrijving. Het goede doel is het uitbreiden van het aangepaste fietsnetwerk voor mensen met een beperking door Raisin Hope Foundation Nederland.

Meer informatie op www.rondjestelling.nl

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 21 augustus 2017 om 11:25 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×