Voertuigen uit WOII rijden door regio

Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag 23 september in samenwerking met de vereniging Keep Them Rolling dem jaarlijkse historische rondrit genaamd de ‘Red Ball Express’. Deze 16eeditie genoemd ‘Stirling’s End’ passeert weer vele gedenkwaardige plaatsen op de route, die direct verbonden zijn met een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2002 wordt deze rondrit verreden met authentieke legervoertuigen uit WO 2 zoals Jeep, Dodge, GMC, Ford, Chevrolet, Harley en BSA motoren. Zo’n 50 voertuigen komen vanaf 9.00 uur naar het CRASH-museum en vertrekken vandaar om 10.30 uur voor een rondrit met een tussenstop in Wilnis.

‘Living-history’
Na ca. 35 km. is er een tussenstop bij de sporthal Willestee in Wilnis waar de deelnemers worden ontvangen door burgemeester Divendal. De voertuigen worden vanaf 11.30 uur verwacht en zijn dan te bezichtigen en rond 13.30 uur zullen ze weer vertrekken. De bestuurders en bijrijders van de voertuigen zijn veelal in authentieke uitrusting gekleed. Dit geeft het beeld van ‘living-history’. Het gaat hierna richting Portengen naar ‘Stirling’s End’ en vandaar naar Nieuwkoop waar een ‘rondje door het dorp’ wordt gereden als felicitatie met het 30-jarig jubileum van het Historisch Genootschap aldaar.

Bevoorradingsroute
De ca. 75 km lange rondrit zal vele plaatsen van historische betekenis uit de Tweede Wereldoorlog passeren. Daarmee worden mensen herdacht en geëerd die vochten en vielen voor de vrijheid. De naam Red Ball Express is een herinnering aan de bevoorradingsroute die door de geallieerden was opgezet vanaf de invasiekusten in Normandië naar het front. Dag en nacht reden konvooien naar de linies om alle nodige voorraden aan te vullen.

Natuurlijk komt de stoet ook door Aalsmeer.  De route die wordt gereden is: Van Cleeffkade, Stationsweg , Bachlaan, Legmeerdijk, N231, Hoofdweg richting de Vuurlijn in De Kwakel.

Gepubliceerd: 11 september 2017 om 7:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×