Hansje Havinga winnares Amazing Amateurs

KCA kan tevreden terugkijken op de tentoonstelling Amazing Amateurs in het Oude Raadhuis. Ruim 700 bezoekers hebben de tentoonstelling bezocht. Ook de laatste middag op zondag 15 oktober werd druk bezocht. Marian Kaaijk, voorzitter KCA, maakte de winnaars bekend. Eerst de prijzen van de vakjury en vervolgens de prijzen van de publieksjury.

De vakjury bestond dit jaar uit: Annelie Klein Sprokkelhorst, Annemiek Rozenberg, Heleen van Haaften en Miep Maarse. De werken zijn beoordeeld op basis van de volgende criteria: Kwaliteit, Techniek, Kleurgebruik en Originaliteit. Winnaar bij de vakjury was dit jaar Hansje Havinga met werk in uitvoering. De jury was het er unaniem over eens dat dit werk de eerste plaats verdient. De presentatie is humorvol en laat tegelijkertijd ook zien dat het een zeer intensief werk is om  draad en kraal tot een mooi sieraad om te vormen. De tweede prijs ging naar Paula Schulte met het masker. En de derde prijs ging naar Ingrid Wiebe-Otto met beukenbos.

Daarna werd de publieksprijs bekend gemaakt. Meer dan 300 mensen hadden hun stem uitgebracht. De winnaar dit jaar was Nel Spaargaren met haar prachtige pastel met de titel “herfst vuurlijn”. Zij kreeg de wisselbokaal  Gouden Penseel die nu nog even bij KCA is om te zorgen dat haar naam er ook bij gegraveerd wordt. Tweede was Margreet Brakel met haar acrylschilderij “Bloemen” en de derde prijs van de publieksjury ging naar een olieverfschilderij  met een mooi stilleven van Gerard Zelen.

Bron: KCA
Foto: Winnares Hansje Havinga (eigen foto)

Gepubliceerd: 16 oktober 2017 om 22:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×