De Winterse 50 op 2e Kerstdag

De ‘Winterse 50’ wordt ook dit jaar uitgezonden op Radio Aalsmeer. De presentatie is op Tweede Kerstdag net als voorgaande jaren in handen van Frank Bunnik en Walter de Vries.

Kersthit
‘Perfect’ van Ed Sheeran is de kersthit van dit jaar. Het nummer komt op plek 27 binnen in de Winterse 50 van 2017, die vandaag bekend is gemaakt. Volgens coördinator Martijn de Lange van de Winterse 50 is ‘Perfect’ een bijzondere notering. “Dit liedje is al in de zomer uitgebracht, een kersthit uit de zomer dus. ‘Perfect’ staat nog steeds op nummer 1 in de Top 40. De clip bevat sneeuw, kerstbomen, skiën en wintersokken en is daarmee wel overduidelijk op Kerst gericht.” Inmiddels is ‘Perfect’ ook uitgebracht als duet met Beyoncé. De stemmen op beide versies zijn in de Winterse 50 opgeteld en leveren plek 27 op.

Wham! op eerste plaats
Wham! heeft dit jaar de koppositie in de Winterse 50 heroverd op Mariah Carey. ‘Last Christmas’ is door de stemmers verkozen tot populairste kersthit ooit. Van de zestien edities van de Winterse 50 heeft Wham! twaalf keer op de nummer 1 gestaan. ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey zakt naar nummer 2 en Chris Rea blijft op 3 staan met zijn kerstklassieker ‘Driving home for Christmas’. Youp van ’t Hek is de nummer 4 met ‘Flappie’ en op 5 staat Band Aid met ‘Do they know it’s Christmas?’ Behalve Ed Sheeran zijn er nog twee nieuwkomers in de kersthitlijst: Darlene Love met ‘All alone on Christmas’ en Melanie Thornton met ‘Wonderful dream’.

Op 150 radiozenders
De Winterse 50 2017 is samengesteld op basis van meer dan 93.000 stemmen. De jaarlijkse hitlijst is in 2002 ontstaan bij TV Enschede FM, dat nu 1Twente Enschede heet. De eerste editie was te horen bij dertig zenders, aan de zestiende editie doen 150 radiozenders mee. Bij diverse omroepen is bovendien een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. Een overzicht van alle uitzendingen en de complete hitlijst staan op www.winterse50.nl.

De ‘Winterse 50’ wordt op Tweede Kerstdag 26 december uitgezonden tussen 14.00 en 18.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via ‘Uitzending Gemist’.

Gepubliceerd: 21 december 2017 om 20:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×