Gemeente zet in op feestelijk en veilig Oud en Nieuw

De jaarwisseling komt er aan. Een feest voor iedereen. Om veilig het nieuwe jaar in te gaan houden gemeente, brandweer, politie en andere hulpverleners tijdens de jaarwisseling extra toezicht, maar we rekenen ook op uw medewerking en verantwoordelijkheidsgevoel.

Vuurwerk verstandig afsteken vanaf 18.00 uur
Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Als u vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden, kunt u een boete krijgen.
Het is belangrijk vuurwerk op een verstandige manier af te steken. Hier volgen enkele tips:
– Koop uw vuurwerk bij een erkende vuurwerkhandelaar. Indien uw kinderen vuurwerk aanschaffen, verzeker u er dan van dat ook zij dit doen bij een erkende vuurwerkhandelaar en geen illegaal vuurwerk kopen;
– Sla geen grote hoeveelheden vuurwerk op in uw huis;
– Let op omstanders en houd afstand;
– Draag een vuurwerkbril. Steek weigeraars nooit opnieuw aan;
– Draag geen kunststof kleding of kleding met een capuchon;
– Lanceer grote vuurpijlen vanuit een pvc-buis die stevig in de grond staat;
– Steek kleine vuurpijlen af uit een met zand verzwaarde fles;
– Steek vuurwerk aan met een aansteeklont, nooit vanuit de hand;
– Het is verboden om vuurwerk af te steken in het gebied rond de korenmolen ‘De Leeuw’. Dit is een vuurwerkverbodsgebied.

Illegaal vuurwerk
Babypijlen en Romeinse kaarsen zijn verboden, omdat ze veel hand- en oogletsel veroorzaken. Op het afsteken van illegaal vuurwerk staan forse boetes. Meld verkoop en handel van illegaal vuurwerk via 0900-8844 of de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’: 0800-7000.

Vuurwerkafval opruimen
De gemeente verzoekt u om op 1 januari – en liever nog op oudejaarsnacht zelf – het vuurwerkafval in uw straat op te ruimen. De helft van de vuurwerkongelukken gebeurt namelijk op Nieuwjaarsdag met jonge kinderen die zwerfvuurwerk op straat zoeken.

Meld vernielingen
Elk jaar zijn er vernielingen met oud en nieuw. Gemeente en politie verzoeken u met klem melding of aangifte te doen van de incidenten die signaleert en aan te geven wie de daders zijn. U kunt dit melden bij de politie via 0900-8844 of de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’: 0800-7000. De gemeente treft zelf ook maatregelen en sluit prullenbakken en een aantal ondergrondse containers af.

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 december 2017 om 22:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×