Overhandiging "Seks is meer...ganzenbord"

Voormalig docent van Wellantcollege de Groenstrook Marjolein Hottentot heeft donderdag 14 december het officiële eerste exemplaar van haar zelf ontworpen spel “Seks is meer… Ganzenbordspel” overhandigd aan de teamleider onderbouw van Wellantcollege de Groenstrook.

Hottentot heeft het spel ontwikkeld in samenwerking met ‘Sterk’ (www.olein.nl). Het doel van het spel is om jongeren te laten oefenen met praten over relaties en seksualiteit en zo te ontdekken wat hun mening hierover is. Op deze manier worden zij zich bewust van wat ze wel of niet willen met relaties en seksualiteit. “Ik heb dit spel regelmatig gespeeld toen ik nog docent was op ‘de Groenstrook’. Er is niets mooier dan dit spel nu officieel uit te kunnen geven”, aldus een trotse Hottentot. “Er zijn al diverse bestellingen van scholen binnen en anderen zijn zeer geïnteresseerd”. Er zijn meerdere versies van het spel, speciaal gericht op verschillende leeftijdscategorieën.

VMBO-school ‘de Groenstrook’ zal het spel als doorlopende leerlijn seksualiteit inzetten in lessen Burgerschap in zowel de onder- als bovenbouw.

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas. De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18 te Aalsmeer.

Foto: Marjolein Hottentot (tweede van links) overhandigd het ‘Seks is meer…ganzenbord” uit aan teamleider Ger Hofmans (uiterst links) (eigen foto)

Gepubliceerd: 15 december 2017 om 11:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×