SPIE-bestuur uit elkaar

Loopt de pramenrace gevaar nu er vlak voor kerst een bestuurscrisis is uitgebroken bij de SPIE? Van de acht bestuursleden gaven er vorige week vier de pijp aan Maarten. Het overgebleven bestuur bestaat uit voorzitter Erna van den Heuvel, secretaris Marlon van Diemen en Arnoud Brouwer en Jan Millenaar als algemeen bestuurslid. Opgestapt zijn Joost de Vries, Rody Peters, Jochem van Leeuwen en Roy Winters.

Wat is de reden van de breuk? Volgens voorzitter Erna van den Heuvel is er ‘iets’ gebeurd tussen twee bestuursleden wat groter en groter is geworden. Met als resultaat dat vlak voor kerst Joost de Vries, Rody Peters, Jochem van Leeuwen en Roy Winters besloten te stoppen. Het was volgens de voorzitter moeilijk om een goede oplossing voor dit probleem te vinden. “Het speelde al vanaf oktober. Over de exacte oorzaak doe ik in het belang van de betrokken bestuursleden en de pramenrace geen mededelingen. Ik ga niet met modder gooien. Er zijn gesprekken geweest met de betrokken heren en als ze niet meer met elkaar willen praten, houdt het op.”

Glad strijken
In een mail aan het bestuur hebben desbetreffende bestuursleden voor de kerst aangegeven dat ze er uit stappen. Ziet de voorzitter een lijmpoging nog zitten? “Er is heel veel gezegd en het zal heel moeilijk zijn om dat weer glad te strijken. Wij gaan verder met zijn vieren en hebben al van verschillende kanten hulp aangeboden gekregen. Het enige dat wij willen, is een pramenrace voor Aalsmeer. Dat laten we niet door een meningsverschil van een paar mensen ontnemen.Wij gaan er voor zorgen dat Aalsmeer in september gewoon weer kan genieten van de pramenrace.”

Heeft de voorzitter niet overwogen om zelf te stoppen? “Nee, dat was geen oplossing geweest. Ik heb er nog steeds zin in en het blijft altijd een feest om het te organiseren,” aldus Van den Heuvel die al ruim elf jaar aan het roer van de organisatie staat.

Onwerkbare situatie
Uiteraard informeerden we ook aan de andere kant, bij de opgestapte bestuursleden, naar hun kant van het verhaal. Volgens Joost de Vries had een aantal bestuursleden dermate moeite met een van de bestuursleden dat er een onwerkbare situatie was ontstaan. “We hebben het bestuur op 14 december een voorstel gestuurd met daarin onze oplossing: Wim Tas die de voorzitterstaak over zou nemen van Erna van den Heuvel en het bestuurslid dat voor problemen zorgde eruit. Op de 19e is er getracht met een ultieme lijmpoging de boel vlot te trekken maar dat mocht niet baten. Kort hierna zijn wij als bestuurslid uitgeschreven uit het register bij de Kamer van Koophandel.”

Opmerkelijk is dat Joost en de andere opgestapte mannen dezelfde mening zijn toegedaan als de voorzitter van de overgebleven club. “Het enige dat wij willen is dat we een pramenrace willen organiseren op een gezellige en vrolijke manier. Mocht het de SPIE niet lukken, dan staan wij te trappelen om het over te nemen…”

Bron: AalsmeerVandaag Foto: Mariëlle Wegman

Gepubliceerd: 28 december 2017 om 14:18 uur, geschreven door Marielle Wegman

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×