Una Noche Española met Yorgos Valiris in Bacchus

Aanstaande zaterdag 16 december is er weer een bijzonder concert te bewonderen in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat. De Griekse Yorgos Valiris komt Spaanse flamenco muziek ten gehore brengen in Aalsmeer.

Geboren in Athene (Griekenland) in 1958, begon Yorgos op 15 jarige leeftijd Griekse muziek te leren spelen. Van 1982 tot 1985 volgde hij in Sevilla zijn opleiding flamenco. Van 1987 tot nu woont Yorgos in Nederland, waar hij een bekende gitarist is in de flamenco wereld. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het begeleiden van zang en dans, en heeft, afgezien van de Nederlandse podia, gespeeld in concertzalen in Engeland. Spanje, Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk.

Naast de traditionele Flamenco muziek heeft hij deelgenomen aan diverse muziek-dansproductie als componist en performer in het muziektheater. Ook begeleidt hij de flamencolessen van de Klein Kunst Academie in Amsterdam. De laatste 7 jaar vormde hij een flamenco duo, samen met de flamenco zangeres Curra Suarez, wat resulteerde in de productie van de CD Algo Sencillo met lovende kritieken.

Naast Yorgos Valiris op gitaar, zal Erminia Fernandez Cordoba de zang voor haar rekening nemen en kunt u ondertussen kijken naar danseres Iris Victoria Dekker. De voorstelling begint om: 21.00  en de toegangsprijs bedraagt € 15,-.

Foto: Danseres Iris Victoria Dekker

Gepubliceerd: 13 december 2017 om 8:07 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×