Burgemeester Uithoorn maakt carrièremove

Niet alleen in Aalsmeer hebben we te maken met een waarnemend burgemeester. In september maakte de Amstelveense burgemeester Mirjam in ’t Veld de overstap naar de zorg en werd voorzitter van de Raad van Bestuur van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. In november  stapte de burgervader van de Haarlemmermeer Theo Weterings over naar de gemeente Tilburg. Nu is bekend geworden dat de Uithoornse Dagmar Oudshoorn-Tinga een carrièremove maakt en per 1 maart overstap naar de politie. Zij wordt hoofd Operatiën van de Eenheid Amsterdam en volgt hiermee Hanneke Ekelmans op.

Eer
“Het kwam op mijn pad en ik wist eigenlijk meteen: dit wil ik doen”, aldus Oudshoorn. “In mijn jaren als burgemeester van Uithoorn is mijn respect voor de politie en affiniteit met haar vele taken en uitdagingen enorm gegroeid. Voor mij betekent het een geweldige eer om voor deze eenheid en het korps als geheel mijn regionale netwerk, mijn bestuurlijke kennis en kunde en mijn levenservaring in te mogen zetten.

Nieuwe uitdaging
Met pijn in het hart neemt de burgermoeder na 8 jaar afscheid en beseft zij dat zij bepaalde operationele kennis bij de politie ontbeert. “Reken maar dat ik mij daar grondig in zal verdiepen, zodat ik mijn bevoegdheden daadwerkelijk kan gebruiken. Er is mij alles aan gelegen om te laten zien dat ook een relatieve buitenstaander van betekenis kan zijn voor het korps – in het bijzonder de Eenheid Amsterdam, waaraan ik gehecht ben geraakt.”

Bron: gemeente Uithoorn

Gepubliceerd: 11 januari 2018 om 7:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×