Bibliotheek zoekt kinderjury

Ook dit jaar staat de Amstellandse Kinderjury weer op de agenda bij de bieb. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar die B-boeken lezen en daar een eigen mening over hebben worden van harte uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. Dat kan tot 22 januari.

Speed-boek-daten
De bieb heeft de leukste B-boeken al uitgezocht om te lezen. De jurygroep komt drie keer bij elkaar in de periode van eind januari tot eind april. Tijdens deze bijeenkomsten gaan ze speed-boek-daten. Hierbij krijgen de deelnemers tips hoe ze het beste een boek kunnen beoordelen en wordt er gepraat met elkaar over de verhalen.

Top 3
De top drie stellen de deelnemers zelf samen. De Amstellandse Top 3 (van alle juryleden) onthult de bieb op 26 mei tijdens het eindfeest in de bibliotheek aan het Stadsplein. Hier komt ook een bekende kinderboekenschrijver die deelnemers het hemd van het lijf kunnen vragen (en natuurlijk een handtekening). Wie die schrijver is, blijft nog even een verrassing.

De drie bijeenkomsten zijn zowel in de bibliotheek Stadsplein (23 januari, 6 maart en 17 april), Westwijk (24 januari, 7 maart en 18 april) als Aalsmeer (30 januari, 13 maart en 24 april). Tijdens de eerste bijeenkomst worden de titels van de te lezen boeken bekend gemaakt. De bibliotheek zorgt voor genoeg boeken, juryformulieren, limonade en iets lekkers. Kaartjes voor de hele reeks inclusief slotfeest kosten €11,50.

Inschrijven voor deelname aan de Kinderjury kan via de homepage van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of ga langs in een van de vestigingen. Let op: inschrijven kan tot 22 januari.

Gepubliceerd: 18 januari 2018 om 21:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×