Eerste Run for KiKa Winterrun een groot succes

Zaterdagavond vond de allereerste Run for KiKa Winterrun plaats in het Amsterdamse Bos. Een unieke winteravond-editie, waarbij de ruim 600 deelnemers hebben genoten van gezellige verlichting, winterse lekkernijen en een hartverwarmend podiumprogramma. De organisatie noemde het een groot succes.

Na zonsondergang liepen de 652 deelnemers over een prachtig verlichte route 10 kilometer, 5 kilometer of de KidsRun voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). En met succes! Want met een bedrag van €51.335,- mag de eerste editie van de Run for KiKa Winterrun geslaagd genoemd worden.

Kanjerkroning
Directeur van KiKa, Frits Hirschstein, reikte bij de Kanjerkroning een medaille en oorkonde uit aan genezen en zieke kinderen. De Kanjerkroning is hét kippenvelmoment bij elke Run for KiKa. Tijdens de kroning wordt het voor iedereen duidelijk waarom geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker zo belangrijk is.

Strijd tegen kinderkanker
Het succes van de eerste editie van de Run for KiKa Winterrun smaakt naar meer. Organisator Selma Maroufi: ‘Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. Met deze Winterrun hebben wij de overlevingskans voor kinderkanker hopelijk weer verhoogd. Ieder procent is er weer één!’.

Run for KiKa 2018
Tot en met oktober kan er nog gelopen worden voor KiKa. Er staan voor 2018 nog 6 zomerse edities op de planning in verschillende steden in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.runforkika.nl. Via de site kan er nog gesponsord worden en kunnen lopers zich ook inschrijven.

Gepubliceerd: 27 januari 2018 om 20:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×