Piano Man Band in Bacchus

Billy Joel en Elton John behoren tot de meest succesvolle soloartiesten aller tijden. Twee zeer verschillende muzikanten maar met veel overeenkomsten: beiden beleefden hun doorbraak in de jaren ’70, trekken tot op de dag van vandaag nog overal ter wereld volle stadions en zijn bovendien allebei echte “piano mannen”, zichzelf begeleidend op de vleugel. Een bepaalde verbondenheid voelen ze zelf ook; ze zijn jarenlang met z’n tweeën op tournee geweest.

Eerbetoon
Zanger en pianist Daniel Roos  is al van jongs af aan groot liefhebber van de muziek van zowel Billy Joel als Elton John. Er ligt dus een vanzelfsprekendheid in de keuze om aan beide artiesten een eerbetoon te houden. Billy Joel haalde uit zijn tijd als barpianist de inspiratie voor de klassieker “Piano Man”, waarnaar de tribute band daarom ook vernoemd is; de band van een ‘piano man’ als eerbetoon aan de twee grootste ‘piano mannen’ van de popmuziek!

Bevlogen
Piano Man Band bestaat uit jonge, bevlogen muzikanten en speelt de grote hits van zowel Billy Joel als Elton John: van “Piano Man” tot “My Life”, “Your Song” tot “Rocket Man” en daarnaast ook liedjes voor de echte liefhebbers. Alles muzikaal zo dicht mogelijk bij het origineel en in de originele toonsoorten.
De bezetting bestaat verder uit: Ross Frigge (gitaar, mondharmonica, backing vocal), Bas Lavooy (drums, backing vocal), Robin Bremer (bas, backing vocal), Mario de Dreu (keyboards, backing vocal) en Jorik de Heij (saxofoon, percussie, backing vocal).

De ‘Piano Man Band’ treedt op op vrijdag 9 maart in Cultureel Café Bacchus. Aanvang 21.00 uur, de zaal is geopend om 20.30. Entree: uw gift!

Foto: Henk Ganzeboom (Kobalt Fotografie DuPho)

Gepubliceerd: 25 februari 2018 om 11:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×