Brouwer/Meeuwsen zegevieren bij World Tour

Ze kwamen, zagen en overwonnen. Topfavorieten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben bij Blooming Beach Aalsmeer – een beachvolleybaltoernooi uit de reeks in het kader van de World Tour 2018 – gedaan waarvoor ze kwamen. En dat is het toernoo​​​​​​​​i winnen. Het team, dat vorige week nog excelleerde in een sterk bezet World Tour-toernooi in Doha, was in de finale van Blooming Beach Aalsmeer te sterk voor het duo Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter: 21-15, 21-19.

“Natuurlijk wilden we het toernooi winnen, maar we hadden ons voor dit evenement meerdere doelen gesteld. We hadden wat tactische, technische en mentale doelen gesteld en die hebben we gehaald”, zei Meeuwsen na afloop. “En het is gewoon leuk om hier te spelen, voor eigen publiek en in eigen land. Het gebeurt al niet zo vaak dat we in Nederland zijn”, vulde Brouwer zijn partner aan. Meeuwsen: “Komt bij dat elk toernooi in The Beach altijd een belevenis is. Volle bak vandaag, er zit hier meer publiek dan vorige week in Doha en het sfeertje is ongekend hier. En als je ziet hoe het is aangekleed, super toch.”

Oranje podium
Dirk Boehlé en Steven van de Velde hielden het podium volledig oranje door in de zogenaamde ‘kleine finale’ in twee sets (17-21, 19-21) te winnen van de broers Ben en Sam O’Dea uit Nieuw-Zeeland. “Dit is wel even wennen”, reageerde Ben O’Dea, die met zijn broer debuteerde op een indoortoernooi. “Wij hebben tot dusver alleen nog maar op het strand gespeeld, maar ik moet zeggen dat dit wel een heel speciale ervaring geeft. Ook vanwege de sfeervolle entourage hier overigens.”

Koningin
Het bleef bij Blooming Beach Aalsmeer niet beperkt tot het huldigen van de medaillewinnaars. Eerder in de middag streden beachvolleybalsters Joy Stubbe, Madelein Meppelink, Laura Bloem en Jolien Sinnema voor de prestigieuze titel Queen of the Beach, waarbij uiteindelijk Madelein Meppelink zich in een vorstelijke cape tot ‘koningin’ liet kronen.

Uitslagen Blooming Beach Aalsmeer, World Tour 2017/2018
1. Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen (NED)
2. Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter (NED)
3. Dirk Boehlé / Steven van de Velde (NED)
4. Ben O’Dea / Sam O’Dea (NZL)

Foto: Varenhorst wil een blok opzetten op een aanval van Brouwer, terwijl Meeuwsen toekijkt

Gepubliceerd: 18 maart 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×