Let's Make Memories groot succes

De actiedag Let’s Make Memories kan aan het einde van de dag een groot succes genoemd worden. Onder andere zes lokale omroepen, een 30-tal sporters, honderden kinderen, tientallen wandelaars hebben met elkaar meer dan €11.500,- opgehaald. Dit bedrag is een voorlopige telling. De verwachting is dat de dagopbrengst ruim boven de €13.000,- uit komt.

Nooit verwacht
Oprichter van de stichting is Thinka Sanderse. Ze zei na afloop: “Ik had nooit verwacht dat we zo ver zouden komen. Met de stichting zijn we na 11 maanden op een plek waarvan ik dacht dat we daar over vijf jaar pas zouden zijn. En wat er vandaag is neergezet is echt ongelofelijk en hartverwarmend.”

Zes omroepen
In een unieke samenwerking tussen de lokale radiozenders Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Jamm FM, Rick FM, en MeerRadio en de ziekenomroep Radio Tulipa, werd er een marathonuitzending van 12 uur gemaakt. Hierin konden muzieknummers aangevraagd worden, waar men een mooie herinnering aan had. Ook was er een team van verslaggevers dat de hele regio is door gegaan om geld op te halen door klusjes te doen.

Meerdere acties
Een van de andere grote acties was de Spinning Marathon. Maar liefst 15 spinningteams hebben 10 uur lang gefietst. Sommige deelnemers deden dit in hun eentje. Alleen al de spinners haalden bijna €7000,- op. Daarnaast waren er vele andere acties waarmee duizenden euro’s zijn opgehaald. Onder andere een sponsorloop van kinderen, een wandeltocht, plantjes verkoop door basisscholieren, een Body Bootcamp en een workshop krachtstokjes maken voor kinderen.

Over de stichting
Stichting Living Memories biedt terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid kosteloos hun levensverhaal vast te leggen. Door middel van een video- of audioportret, professioneel opgenomen
en gemonteerd. Mensen met een levensbedreigende ziekte delen een angst. De angst om vergeten te worden en ‘niets’ achter te laten. Een portret van hun leven geeft ze rust. Hun verhaal is verteld en kan ook na de dood worden gehoord. Tegelijkertijd behouden ouders iets tastbaars.

Kosteloze portretten
Om het vastleggen van het levensverhaal voor iedereen bereikbaar te maken, kiest de stichting ervoor om de portretten kosteloos aan te bieden. Dit betekent dat alle kosten gedragen worden door donateurs, fondsen en sponsors.

Meer weten? www.letsmakememories.nu

Foto: Team B met hun laatste klus (Laurens Niezen)

Gepubliceerd: 24 maart 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×