Lezing 'Target for tonight' in CRASH-museum

Op zaterdag 24 maart is er een lezing in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 met de titel ‘Target for tonight’. Deze lezing gaat over de nachtvlucht met een Lancaster bommenwerper door Theresia Kloosterboer.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog passeerden duizenden geallieerde bommenwerpers ons land op weg naar hun doel (target) in Duitsland. Eén van de bemanningsleden was de bommenrichter. De ervaringen van een thans 96-jarige Britse Royal Air Force veteraan vormen de basis voor deze lezing. Hij volbracht 22 missies, dropte voedsel boven bezet Nederland en voerde repatriëringsvluchten uit. De legendarische Britse Lancaster bommenwerper speelde daarin de hoofdrol.

Waar gebeurde situaties
Aandacht zal worden besteed aan het werk en het gevaar aan boord, de impact daarvan op de vaak nog jonge bemanningsleden, het vliegtuig met zijn bommenlading en waargebeurde situaties tijdens en rondom de vluchten. De lezing wordt op eenvoudige wijze gegeven en is ook te volgen voor belangstellenden die niet eerder met dit onderwerp te maken hebben gehad. Bovendien bevat de lezing aanvullende informatie over allerlei voorwerpen uit de luchtoorlog die in het museum tentoongesteld staan. Aanvang is om 13.00 uur en voor bezoekers van het museum is de lezing gratis.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug en is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Foto: Lancaster bommenwerper (eigen foto)

Gepubliceerd: 11 maart 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×