Duurzame busvloot op nieuwe busremise Amstelveen

Als u regelmatig in de buurt van de bloemenveiling rijdt, is het u misschien al opgevallen: regelmatig kom je bussen tegen met het nummer 999. Dit zijn bussen die terugrijden naar de remise, veelal ook elektrische bussen. Die moeten weer opgeladen worden. Dat gebeurt tegenwoordig op het bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen-Zuid. Op de grens met Aalsmeer komt een busremise voor elektrische bussen met bijbehorende laadinfrastructuur en nu nog dieselbussen.

Duurzaam
Connexxion koos deze locatie omdat ze het openbaar vervoer in deze regio de komende 10 jaar organiseert voor haar opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam. Demissionair wethouder Peter Bot van Amstelveen: “In eerste instantie stalt Connexxion ca. 75 bussen, waarvan 49 elektrisch zijn aangedreven en de overige nog op diesel rijden. Naar verwachting zijn binnen drie jaar alle bussen elektrisch. In de aanbesteding van de Vervoerregio was duurzaamheid een belangrijke voorwaarde. Bussen die geen schadelijke stoffen uitstoten zijn een belangrijke stap in de richting van het verminderen van fossiele energie zoals diesel en de uitstoot van CO2.”

Gepubliceerd: 12 april 2018 om 8:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×