Kudelstaartse veilingmeesters lopen warm

Zaterdag 12 mei begint om 20.00 uur de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart in het Dorpshuis ‘t Podium’.  Veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema hielden zich tot nu toe op de achtergrond, maar ze verstoppen zich niet langer en gaan deze achttiende editie ‘vlammen’. Ze hebben er zin in en zullen in totaal zo’n 300 combinaties van mooie producten en leuke diensten afhameren.

Dorpsfeest
Arie de Vos, de voorzitter van de organiserende stichting kijkt nu al uit naar 12 mei: “Het leuke is dat de veiling gewoon een feestavond wordt. ‘Tout Kudelstaart’ is er aanwezig, zowel Kudelstaarters die dat al hun hele leven zijn als nieuwe Kudelstaarters die hier pas zijn komen wonen. De avond wordt een echt dorpsfeest waarop je elkaar –zelfs je buren- beter leert kennen. Je wordt gemist als je er niet bent.”

Bloemrijke avond
Het wordt een mooie avond die vooral ook erg bloemrijk is. Prachtige boeketten worden afgewisseld met zo’n zeventig bossen rozen. Die doen het elk jaar goed, want de veilingavond eindigt in de vroege uurtjes van Moederdag. Veilingmeester Dick Venema: “Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het opstellen van de kavellijst. Mensen die volgende week zaterdag een slag willen slaan, moeten de website www.veilingkudelstaart.nl in de gaten blijven houden, want daar wordt de kavellijst op gepubliceerd. Collega Gert Ubink: “Het is handig als bezoekers vooraf vast een beetje grasduinen in die lijst. Daarin vinden ze vast iets van hun gading. En dat is nog los van een gezellige avond. Die krijgen ze op de koop toe!”

Tientallen vrijwilligers
Er komt heel wat kijken bij de organisatie van de veiling. De Vos: “We zijn die avond met zo’n veertig mannen en vrouwen, jongens en meisjes in de weer om alles soepeltjes te laten verlopen. Er moet een speciaal podium komen, producten moeten omhoog worden gehouden zodat iedereen ze kan zien, er zijn lopers, mensen die de kas beheren en natuurlijk mogen we ons weer verheugen op de medewerking van notaris Mathijs van Gaalen die erop toeziet dat alles volgens de regels verloopt.”

Verdeling opbrengst
De afgelopen zeventien Kudelstaartse veilingen brachten bij elkaar een bedrag op van ruim 300.000 euro op. Dat bedrag werd verdeeld onder ruim veertig lokale clubs, verenigingen en stichtingen. Via deze veiling betekenen Kudelstaartse bedrijven en inwoners veel voor Kudelstaartse clubs, verenigingen en stichtingen. Vandaar ook de naam van de veiling: Kudelstaart voor Kudelstaart. Inmiddels hebben zich al diverse clubs met projecten aangemeld voor een deel van de opbrengst uit de veiling van 12 mei. De inschrijving hiervoor sluit op 5 mei.

Foto: Veilingmeesters Dick Venema (l) en Gert Ubink (eigen foto)

Gepubliceerd: 30 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×