RKDES heeft gouden sportkantine

Voetbalclub RKDES ontving zaterdag uit handen van wethouder jeugd, Gertjan van der Hoeven, het certificaat Gouden Sportkantine. Daarnaast kreeg Zeilschool Aalsmeer het certificaat Bronzen Sportkantine. De zeilschool tevens de tweede rookvrije vereniging in Aalsmeer.

Beide sportverenigingen ontvingen het certificaat, omdat zij meer gezonde producten aanbieden en voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en TeamFit. Doel is kinderen te stimuleren gezonde producten te kiezen. Kinderburgemeester Derek Buikema was bij de bekendmaking aanwezig.

Gemeente Aalsmeer vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het goede voorbeeld wordt gegeven. Hopelijk volgen vele andere kantines in Aalsmeer.

Aalsmeer is een Jongeren Op Gezond Gewicht ofwel JOGG gemeente en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken en overgewicht tegen te gaan. Het is belangrijk dat sportclubs hieraan meedoen. Team:Fit is het landelijke initiatief van JOGG om sportkantines in Nederland gezonder te maken.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 24 mei 2018 om 22:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×