Veel te doen tijdens DownTown Ophelia

Aanstaande zaterdag is dan zover; DownTown Ophelia, een groot evenement met een boodschap. In alle winkels, bij de horeca en de kappers werken die dag mensen met een beperking. De organisatie wil laten zien dat ook zij talenten hebben.

Omdat er op straat allerlei activiteiten zijn, zoals optredens, workshops en een braderie wordt zaterdag de Ophelialaan tussen de Jumbo en Domino’s Pizza tussen 06.00 uur en circa 18.00 uur voor alle verkeer afgesloten.  Na 18.00 uur is de weg weer open tussen de Spoorlaan en Begoniastraat. Echter blijft de straat wel tot circa ’s nachts 00.00 uur afgesloten tussen de Begoniastraat en Geraniumstraat door optredens op het podium en het horecaplein voor Restaurant Oh!

Parkeren evenement
Vanaf 6.00 uur kan er ook niet meer geparkeerd worden bij de winkels. Na 18.00 uur weer wel tot de Begoniastraat. De Primulastraat en Begoniastraat worden die dag tweerichtingsverkeer. Vanuit de Ophelialaan kan de N196 bereikt worden via de Spoorlaan. Er komen omleidingsborden te staan en er zijn verkeersregelaars.

Natuurlijk is het het beste om op de fiets naar de Ophelialaan te komen. Parkeren kan in de omliggende straten, maar handiger is om de auto weg te zetten op het parkeerdak van de bloemenveiling van Royal FloraHolland. Vanaf deze plaats rijdt een gratis pendelbusje van Taxi Doelen Verkuyl de hele dag heen en weer naar en van de Ophelialaan.

Loterij en Glazen Huis
Het evenement heeft een boodschap en samen met Stichting Ons Tweede Thuis wordt er binnenkort een voorlichtingscampagne gestart dat mensen met een arbeidshandicap kansen op de arbeidsmarkt verdienen. Hiervoor wordt ook op de dag zelf sponsorgeld opgehaald. Bij Radio Aalsmeer kunnen in het ‘glazen huis’ verzoekjes aangevraagd worden tegen een kleine vergoeding en zijn drie loterijrondes. Er zijn loten te koop van slechts € 1,- voor de eerste twee loterijrondes om 11.45 en 14.00 uur. En om 17.00 uur is de superloterij met hele mooie prijzen zoals een dag sloephuur, dinerbonnen, een minuut gratis winkelen bij de Jumbo en zelfs een televisie. Loten hiervoor kosten € 2,-. De loten worden verkocht in de informatietent en er lopen heel de dag mensen met lotenboekjes door de straat. Al deze opbrengsten komen ten goede aan DownTown Ophelia en hun samenwerking met Ons Tweede Thuis.

Veel te doen
Tot 17.00 uur is er een gezellige braderie in de straat waar van alles te koop is. Er zijn workshops, want je kunt muziek maken, armbandjes en sleutelhangers knutselen en bloempotjes en eierkoeken versieren. Sportservice Haarlemmermeer heeft een heus G-sportplein ingericht op het Pompplein waar onder andere clinics taekwon-do, zumba en hockey worden gegeven. De politie is er met een wagen en er is zelfs een stoere sportwagen waar je een rondje in mee mag rijden. Je kunt je ook op de gevoelige plaat laten vastleggen bij de Vrijwilligerscentrale en bij Foto Funstudio met leuke verkleedkleding van Theaterworld. Op het kunstplein kun je de prachtigste creaties bewonderen en op het horecaplein kun je terecht voor iets lekkers te eten of te drinken.

Podiumprogramma
Op het podium kun je optredens verwachten van o.a.  Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart, Roy & Justin Huiskens, Danny Terp
Dennis Wijnhout, Amstelhof Let’s Dance Specials, DJ Wally en Sasja Brouwers. En nog veel meer! Het programma duurt tot 23.00 uur!

Gepubliceerd: 29 mei 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×