Vijf jaar Jazzweekend op de Nieuwe Meer

Vijf jaar Jazzweekend op jachthaven de Nieuwe Meer: dat moet gevierd worden! Er treden maar liefst drie spetterende bigbands op, afkomstig uit de regio. Dat betekent drie dagen met soepele Swing, vette Blues, opzwepende Latin, loeistrakke Funk en dampende Rock.

Pete Bog’s Bigband
Op vrijdagavond 29 juni begint om 9 uur: de Pete Bog’s Bigband met achttien musici uit de regio Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht en De Ronde Venen. De band, onder leiding van Leon van Mil, speelt zowel het vertrouwde bigbandrepertoire van de 20ste eeuw als prachtige stukken uit het Latin- en Poprepertoire, in een bigband-jasje. Op strategische plekken in de band zitten heerlijke solisten die de zaak nog verder kunnen opzwepen.

Fellows Bigband
Op zaterdagavond 30 juni om 9 uur: de Fellows Bigband. Het is een echte Amstelveense bigband, die ‘all time classics’ speelt, onder leiding van jazztrompettist Loet van der Lee. Naast traditionele bigbandnummers van grootheden is er plaats voor Latin, Pop en Funk. De Fellows Bigband is in 1981 opgericht (als Bounce Bigband) en bestaat uit twintig leden, sterk variërend in leeftijd.

Kosmosis Bigband
Zondagmiddag 1 juli om 4 uur: de ‘grande finale’ met de Kosmosis Bigband uit Amsterdam. De muzikale inspiratie van Kosmosis is waarlijk kosmisch en breed te noemen. Opgericht door Joost Dieho in september 2003 onder de naam Soulrebels Big Band heeft Kosmosis zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste muzikanten met een interessant repertoire. De band speelt mooie subtiel swingende Braziliaanse stukken, zoals een snelle Frevo of Samba, maar ook een vettige Funk groove van Herbie Hancock, een fraaie Jazz Ballad van Pat Metheny of een stevig stukje Latin van Paquito D’Rivera.

Het weekend belooft opnieuw een muzikaal feest te worden, mede georganiseerd door KCA en cultureel café Bacchus. Op de Nieuwe Meer, Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer. Toegang: uw gift.

Gepubliceerd: 8 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×