Maarse & Rinkel moeten neonletters verwijderen

Boekhouders Maarse & Rinkel moeten van de Rechtbank Amsterdam de enorme neonletters met hun kantoornaam van het kantoorpand aan de Witteweg in Aalsmeer verwijderen.

De nieuwe eigenaar van het kantoorpand heeft moeite met de koeienletters ‘Beste Boekhouders’ op de gevel en vooral de grote oranje neonletters op het dak. Er zitten nog twee andere bedrijven in het pand, die hun naam niet op dak of gevel hebben staan. Nu suggereert de gevelreclame dat het pand volledig wordt bezet door het boekhoudkantoor.

Volgens het huurcontract mag Maarse & Rinkel de reclame handhaven. De kortgedingrechter vindt echter dat het boekhoudkantoor de reclame moet weghalen, onder de voorwaarde dat de verhuurder compenserende maatregelen treft. Zo moet de eigenaar het weghalen van de letters betalen en een reclamezuil met de bedrijfsnamen neerzetten. Ook moet hij een eigen vlaggenmast en en een vlag voor iedere huurder plaatsen. Tenslotte moet de verhuurder het boekhoudkantoor een vergoeding betalen van drie keer de maandhuur van 1.790 euro.

De rechter is ongevoelig voor het argument van de ‘Beste Boekhouders’ dat buurman Alfa accountants wél een grote gevelreclame heeft aan de zij- en voorkant.

Foto: www.maarserinkel.nl

Gepubliceerd: 23 augustus 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×