Aalsmeerse brandweer kampioen van Nederland

Het Aalsmeerse brandweerkorps is een actief korps. Zeer regelmatig wordt er geoefend om als het nodig is snel en vakkundig op te treden bij calamiteiten. Ook doet kazerne Aalsmeer regelmatig mee met speciale wedstrijden die tussen verschillende brandweerkorpsen worden gehouden.

Begin juni plaatste het Aalsmeerse korps zich voor de landelijke finale in de hoofdklasse in het Zeeuwse Goes. Zij gingen afgelopen zaterdag de strijd aan met zes andere brandweerkorpsen. De deelnemende ploegen kregen een pittige opdracht voorgeschoteld met onder meer beknellingen en een brand. Er was een heel scenario uitgeschreven, waarbij ook een brandweerman klem kwam te zitten onder de auto van de toegesnelde baas van het bedrijf. Uiteindelijk gingen de Aalsmeerders er met de landstitel in de hoofdklasse van de ABWC brandweerwedstrijden vandoor. Een veilig gevoel dat heuse landskampioenen over Aalsmeer waken!

Foto: Brandweer Aalsmeer (Facebook)

Gepubliceerd: 29 september 2018 om 23:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×