Jazz in Bacchus tijdens de Kunstroute

Twee saxofonisten zijn de muzikale ‘dagsluiters’ van de Kunstroute, in Cultureel Café Bacchus. Op zaterdagavond om half tien:  Frank Paavo en zondagmiddag om vijf uur: Robbert Tuinhof.
Saxofonist Frank Paavo presenteert op zaterdag 15 september 2018 met zijn kwintet zijn debuut-cd. Het album ‘Jazz Painter’ is geïnspireerd op de jazz van begin jaren zestig met hoorbare invloeden van Horace Silver, Wayne Shorter en Charles Mingus.

Frank Paavo
De Finse Groninger Frank Paavo (1958) kreeg vanaf zijn 8ste jaar klassiek piano- en blokfluitles en speelt saxofoon vanaf zijn 17de. Hij richtte diverse eigen jazzensembles op zoals ‘Lijn 5’ (2de prijs Middelzee Jazz Treffen) en ‘Noord 9’. In 1982 verhuisde hij naar Amsterdam en speelde hij bij jazzorkest ‘De Boventoon’ van Herman de Wit. Daarnaast deed hij optredens met diverse musici en muziekgezelschappen. Sinds 2011 is hij fulltime musicus. Hij heeft een eigen muziekschool opgericht: Saxofoonschool Amsterdam. Paavo’s muziek is verrassend, doorleefd, in een jasje van bedrieglijke eenvoud en humor.

Tuinhof en Wickenhagen
Het is al bijna traditie geworden: het afsluitend jazzfeest van de Kunstroute in Bacchus. Robbert Tuinhof heeft zich ontwikkeld tot een saxofonist van nationaal niveau en speelt dat de spetters eraf vliegen. Hij heeft bij zijn gelegenheidsband zangeres Colette Wickenhagen uitgenodigd, een heerlijke zangeres, die ‘de pan uit swingt’.

Het jazzconcerten in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat beginnen op zaterdag 15 september om half tien en op zondag 16 september om vijf uur. Toegang: uw gift. Inlichtingen: Reinoud Staps, tel. 0297-325304 en Pierre Tuning, tel. 0297-360355.

Foto: Robbert Tuinhof (eigen foto)

Gepubliceerd: 10 september 2018 om 7:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×