Mantelzorgcafé en omgaan met rouw

Op woensdag 31 oktober gaat het  in het Mantelzorgcafé over omgaan met rouw. Joke Schippers, rouw – en verliesdeskundige, spreekt over rouw en verlies bij het mantelzorgen. Mantelzorgen kan dankbaar en uitdagend zijn. Iets doen voor een ander maakt zelfs gelukkig. Tegelijkertijd kan het zorgen voor iemand met wie je een band hebt, ingrijpen in je leven. Overbelasting ligt op de loer. Alles wordt anders, vaak niet beter.

Rouw
Is er sprake is van rouw en verlies bij mantelzorgen? Er is toch niemand overleden?! Toch wordt er voortdurend verloren. Door degene die verzorgd wordt maar ook door de naaste die zorgt. Hoewel niet altijd (h)erkend, kan dit gezien worden als een rouwproces. Hoe ziet dat er uit en hoe ga je om met dit verlies dat nooit eindigt? Het mantelzorgcafé biedt handvatten en inzicht.

Tijd en locatie
Vanaf 19.30 tot 21.30 uur in de Amsteltuin, Langs de Akker 5 in Amstelveen
Kosten 5 euro p.p. inclusief een drankje.

Aanmelden
Het café is speciaal bedoeld voor mantelzorgers uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Voor meer informatie en aanmelden (graag voor 25 oktober) kunt u contact opnemen via 020 333 53 53, e-mail: info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 27 september 2018 om 22:17 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×