Meesters van het bloemstilleven geven Masterclass

Kunstschilder Cornelis le Mair is een autoriteit op het gebied van bloemstillevens. Hij werkt regelmatig samen met topfotograaf Ki Tan. Zaterdag 10 november geven zij samen een Masterclass Stilleven Fotografie in het Flower Art Museum.

Kunstschilder
De Eindhovense schilder Cornelis le Mair studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en vestigde zich in 1970 als zelfstandig kunstschilder. Hij noemt zijn stijl traditioneel- ambachtelijk en werkt in de traditie van de oude meesters, hoewel zijn werk voor de oplettende kijker beslist een eigen identiteit verraadt. Naast het schilderen van stillevens, portretten, figuren en een enkel landschap is hij in Nederland een van de specialisten op het gebied van het klassieke bloemstilleven.

Workshopdocent
De van origine Indonesische fotograaf Ki Lynn Tan studeerde af als ingenieur maar volgde zijn passie en werd fotograaf. Zijn experimentele stijl en bevlogenheid leveren altijd weer verrassende beelden op. Ook is hij een ervaren workshopdocent. Samen met Cornelis le Mair geeft hij sinds enkele jaren Masterclasses Klassiek Stilleven fotografie.

Masterclass
De Masterclass is bedoeld voor fotografen van alle niveaus en met alle apparatuur (ook smartphone). Ook voor amateurschilders die zich willen bekwamen in het bloemstilleven is deze workshop de moeite waard. Er worden 10 november twee Masterclasses gegeven, op dit moment zijn in beide groepen nog plaatsen beschikbaar. De eerste is van 10.30 – 13.00 uur en de tweede van 14.00 – 16.30 uur. De kosten zijn 60 euro p.p. Aanmelden kan via info@flowerartmuseum.nl en tel. 0297- 364400.

Foto: Bloemstilleven van Ki-Tan i.s.m. Cornelis le Mair

Gepubliceerd: 23 oktober 2018 om 8:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×