Nog 10 dagen tot de 3e KWF Korenmarathon

Op zondag 14 oktober a.s. is het weer zo ver: de 3e achtereenvolgende KWF Korenmarathon in de Studio’s Aalsmeer. Dit jaar doen er 25 zangkoren mee en zijn er 46 optredens in 3 zalen en de grote Theaterzaal van de Studio’s Aalsmeer.

“Zangkoren uit Aalsmeer, Amstelhoek, Amstelveen, Amsterdam, De Kwakel, Uithoorn maar ook uit Castricum, Leimuiden, Maarssen, Noordwijkerhout en zelfs uit Dordrecht hebben zich ingeschreven. Iedere week repeteren zij hun repertoire of studeren ze nieuwe stukken in en vinden het daarom maar wat mooi om dat een keer op een goot podium ten gehore te kunnen brengen” aldus Jan Kwak, voorzitter van KWF Aalsmeer.”

Grote finale
Zondagmorgen 14 oktober gaan de deuren om 9.30 uur open en om 10.30 uur beginnen de eerste drie zangkoren met hun optredens. Om 11.00 uur zal het programma ook in de grote Theaterzaal beginnen. Vanaf dat moment wordt er steeds, om het half uur, in alle vier zalen gewisseld en komt er een ander koor op het podium. Uiteindelijk gaan alle aanwezigen om 16.30 uur naar de grote Theaterzaal voor de grote finale met daarin de bekendmaking van het opgehaalde geldbedrag voor het KWF.

680 koorleden
“Het is best een klus om zo’n groot evenement voor zoveel koren met zoveel koorleden te organiseren” aldus Kwak. ”Dit jaar hebben we 25 zangkoren bestaande uit zo’n 680 koorleden. We hopen ook dat we weer, net als vorig jaar, zo’n 500-600 bezoekers mogen verwelkomen en dan is het best een volle bak die dag. De 40 vrijwilligers zullen dan ook zeker hun handen vol hebben om alles in goede banen te leiden”.

Opbrengst
Jan Kwak: ‘‘De hele opbrengst van kaartverkoop, inschrijfgeld van de koren plus een deel van de bar-/en catering opbrengst gaat naar het KWF Kankerbestrijding. Dat is natuurlijk wel het belangrijkste van alles, daar gaat het om, maar het is ook geweldig dat heel veel mensen, koorleden, bezoekers en vrijwilligers genieten van deze fantastische dag door zelf op te treden of te kunnen luisteren naar al die verschillende zangkoren. Dat kun je ook als goede opbrengst beschouwen, toch?”

Magische grens
Het eerste jaar was de opbrengt €8600,- maar daarin zat wel een bedrag dat door een Amstelveens koor zelf bijeen was gebracht. Een geweldig initiatief waarvan de organisatoren hopen dat het ook andere koren op een idee gebracht heeft. Afgelopen jaar gingen men zelfs over een magische grens heen en bleef de teller staan op €10.471,- Maar of dat dit jaar geëvenaard of overtroffen zal worden, hangt grotendeels af van het aantal bezoekers op de dag zelf.

Kaarten
Kaarten voor de 3e KWF Korenmarathon zijn á €10,- te koop via de voorverkoop- adressen: Boekhuis, DIO drogist in Oost, Mijn Marktkraam in Ophelialaan en Gall&Gall in Kudelstaart, maar ook ‘on-line’ via www.kwfaalsmeer.nl/korenmarathon . Aan de kassa kosten de kaarten €12,50 per persoon. Kinderen tot 18 jaar betalen €5,-. Meer informatie over dit fantastische evenement van KWF Aalsmeer kunt u vinden op www.kwfaalsmeer.nl

Foto: Korenmarathon 2017 (eigen foto)

Gepubliceerd: 4 oktober 2018 om 8:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×