Voorlopige opbrengst Korenmarathon €8.760

Het fantastische evenement van KWF Aalsmeer, de 3e KWF Korenmarathon, dat afgelopen zondag in de Studio’s Aalsmeer plaatsvond, kent een voorlopige opbrengst van €8.760. Een prachtig bedrag, maar de organisatoren hadden stiekem toch op een hogere uitkomst gerekend. Het extreem warme weer en het ontbreken van drie Aalsmeerse koren, hadden veel invloed op het bezoekersaantal. Juist deze koren zorgen altijd voor extra fans die er nu helaas niet waren.

Diversiteit
Dit jaar deden er 25 zangkoren mee en waren er 46 optredens in de 4 locaties binnen de Studio’s. De diversiteit van genres kwam tot uiting bij o.a. het kleinste ‘koor’ dat bestond uit 3 dames die A-capella, heel mooi en ingetogen, fantastische liedjes zongen. Verder waren er popkoren, koren met kerkelijke achtergrond, een shantykoor, koren die evergreens of klassieke- of wereldmuziek zongen, maar ook een 6-tal jonge vrouwen die de show stalen met hun swingende, jazzy optredens. Het grootste koor ‘Prestige’uit Amsterdam kwam als laatste aan de beurt in de grote Theaterzaal. Zij waren met zo’n 70 koorleden en een eigen band gekomen.

Opbrengst
Het voorlopige bedrag zal zeker nog stijgen omdat er nog van alles berekend moet worden zoals een deel van de baropbrengst en catering maar ook wat er in de collectebussen bij de garderobe was gedoneerd. Door het warme weer zal dat wel een stuk minder zijn dan vorig jaar.

4e editie
Tijdens de afsluitende finale deelde de voorzitter van KWF mee dat de Studio’s Aalsmeer ook voor 2019 heeft toegezegd dat ze dan weer welkom zijn. Maar hij voegde er direct aan toe dat het nog lang niet zeker is dat er een 4e editie komt. De voorzitter deed daarom een dringend beroep op de aanwezigen om zich te melden om de organisatie te komen assisteren.

Foto: KWF Korenmarathon 2018 (eigen foto)

Gepubliceerd: 17 oktober 2018 om 20:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×