Gemeente: "Aalsmeer is klaar voor de winter"

De eerste nachtvorst dient zich voorzichtig aan, dus zijn de voorbereidingen voor de gladheidsbestrijding deze winter in volle gang. Net als voorgaande jaren verzorgt Meerlanden de gladheidsbestrijding op de hoofdrijwegen, de busroutes en belangrijke fietspaden, zoals de routes naar scholen en winkelcentra.

Wethouder Robert van Rijn: “Winters weer levert niet alleen mooie taferelen op, het kan ook voor gladheid zorgen. We hebben samen met Meerlanden weer de nodige voorbereidingen getroffen om de gladheid in Aalsmeer goed te bestrijden komende winter. Ondanks onze inspanningen is gladheid helaas niet helemaal te voorkomen. Blijf daarom ook zelf altijd alert tijdens winters weer.”

Het personeel en het materieel van Meerlanden staat namens de gemeente Aalsmeer klaar voor de bestrijding van gladheid. De gemeente kan echter niet alle wegen begaanbaar houden wanneer het glad is. Op wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden wordt bijvoorbeeld niet gestrooid. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval, zorgt de gemeente dat eerst de belangrijkste doorgaande routes gestrooid /geschoven worden. Andere wegen komen op een later moment aan de beurt. Er staan zoutkisten bij o.a. het zwembad, de begraafplaats, de dagvoorzieningen voor gehandicapten en de zorgcentra. De gemeente doet een beroep op bewoners en bedrijven om zelf de stoepen schoon te houden.

Informatie over actuele strooiacties en de regionale gladheidsverwachting zijn van eind oktober tot begin april te volgen op twitter: @Meerlanden.

Via www.aalsmeer.nl/gladheidsbestrijding kunt u het Gladheidsbestrijdingsplan en de strooiroutes bekijken.

Gepubliceerd: 14 november 2018 om 19:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×