Kwartet Acquaphonica in Bacchus

Zaterdagavond 17 november is er in Bacchus weer sprankelende muziek, dit keer van het Italiaanse jazzkwartet Acquaphonica onder leiding van pianiste en componiste Federica Colangelo. In 2004 kwam ze naar Nederland om jazzmuziek te studeren bij Bert van den Brink, Randal Corsen en Cor Bakker. Na haar bachelor-studie werd ze bij hoge uitzondering uitgenodigd om een Master klassieke compositie te doen aan het Utrechts Conservatorium. Dankzij de samenwerking met Jeroen d’Hoe, Otto Ketting en Amina Figarova kreeg ze de kans om de grenzen tussen jazz en klassieke muziek te overbruggen.

Na een jarenlang verblijf in Nederland waar Federica haar eerste twee albums ‘Private Enemy’ en ‘Chiaruscuro’ opnam, woont ze nu weer in Rome. Beide albums ontvingen positieve recensies van zowel de Nederlandse als de Italiaanse en internationale pers. In maart 2019 wordt het derde album van Acquaphonica uitgebracht.

Het KCA jazzconcert in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat begint op zaterdag 17 november 2018 om half tien. Toegang: uw gift.

Gepubliceerd: 11 november 2018 om 17:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×