Mario Groenveld winnaar Historische Tuinknop

Afgelopen woensdag 21 november werd op de tribunes van de afmijnzaal op de Historische Tuin gestreden om de prestigieuze Historische Tuinknop. Deze jaarlijkse wedstrijd vond al weer voor de 18e keer plaats. Inkopers van exporteurs en ook veel andere belangstellenden waren van de partij. Veilingmeester Luus Hooyman leidde zoals altijd perfect en op professionele wijze de wedstrijd. Deze werd gespeeld over vier voorronden, een halve finale en een finale.

Na een spannende race is de wedstrijd gewonnen door Mario Groenveld. Hiermee wint hij voor de tweede keer in de Tuingeschiedenis de felbegeerde Gouden Tuinknop. In het jaar 2014 mocht hij de prestigieuze prijs ook al in ontvangst nemen. Mario Groenveld is werkzaam bij Florink Nederland B.V.

Traditiegetrouw werden tussen de voorronden en finale door nog een tweetal zogenaamde ludieke veilronden gehouden. Dit nam veilingmeester Coos Buis met zijn eigen humoristische stijl voor z’n rekening. Vele Aalsmeerse bedrijven hadden prachtige producten/kavels ter beschikking gesteld, die Coos op aanstekelijke wijze voor de klok bracht. Hij wist het publiek goed te bewerken, want met een bedrag van € 7.500 werd een uitstekende opbrengst gerealiseerd waarmee de penningmeester van de Tuin buitengewoon tevreden is. Dit was mede te danken aan het optreden van Sinterklaas, die met het resultaat van zijn kavel de stemming er meteen goed in bracht!

Er is altijd geld nodig voor het opknappen en onderhouden van de Tuin en deze opbrengst komt daarom goed van pas. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en hapje nog heel lang nagepraat over deze bijzonder geslaagde avond. Volgend jaar november de 19 de editie!

Foto: Mario Groenveld (l), Henk de Gooijer (m) en Judith Keessen (r)

Gepubliceerd: 25 november 2018 om 11:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×