Rouwgroep Verlies en verdriet

Ook langere tijd na het verlies van een partner kan het nog moeilijk zijn om dit verlies te aanvaarden en het leven weer op te pakken. Het uitwisselen van ervaringen met mensen vanuit vergelijkbare situaties, geeft veel herkenning en steun.

Participe Amstelland start dit najaar met de rouwgroep Verlies en verdriet. Deze rouwgroep is bestemd voor mannen en vrouwen uit Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn die hun partner onlangs, maar minimaal zes maanden geleden, hebben verloren. De groep biedt de mogelijkheid om samen met anderen verlieservaringen te delen en te kijken hoe men opnieuw zin en invulling aan het leven kan geven.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het overlijden, emoties rondom het verlies, omgang met de omgeving, veranderingen in het dagelijks leven, opnieuw betekenis geven aan uw leven, herinneringen aan de overleden partner en rituelen. De bijeenkomsten wordt begeleid door een maatschappelijk werker en een ouderenadviseur. Voorafgaand aan de start van de rouwgroep zal er een intakegesprek plaatsvinden.

De rouwgroep bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur op woensdag van 9.30-11.00 uur. De bijeenkomsten zijn gratis. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u bellen met 0297-326670 vragen naar Rijtje Langendijk of Elly Weijers, u kunt ook een email sturen naar teamaalsmeer@participe.nu. Aanmelden uiterlijk 14 november.

Gepubliceerd: 1 november 2018 om 19:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×