Winnaars Starter en Onderneming van het Jaar bekend

Vrijdag 2 november organiseerde Ondernemend Aalsmeer, Rabobank en gemeente Aalsmeer weer samen de feestelijke Onderneming en Starter van het Jaar Aalsmeer 2018 verkiezing in Studio’s Aalsmeer. Het was een avond vol met muziek, entertainment en bedrijfspresentaties van de finalisten. De avond werd gepresenteerd door Ron Leegwater. De avond was druk bezocht. Ruim 500 ondernemers waren aanwezig.

Wethouder Economische Zaken Robert van Rijn: ‘Wat een fantastische winnaars en een mooie ondernemersavond was het in Studio’s Aalsmeer. Bij deze wil ik de winnaars feliciteren. Het niveau lag erg hoog dit jaar en de jury heeft een moeilijke taak gehad. Bewijst weer hoeveel kennis, ondernemerschap en innovatie zit in het werelddorp Aalsmeer. Het zijn echte bedrijven die actief betrokken zijn bij de maatschappij, maar ook aan de criteria duurzaamheid en innovatie voldoen. Met elkaar leveren zij een belangrijke bijdrage aan onze krachtige en innovatieve Aalsmeerse economie. Ook wil ik graag Ondernemend Aalsmeer en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Zij hebben deze avond tot een succes gemaakt.’

Starter van het Jaar: KNAB interieurbouw
In de categorie Starter van het Jaar waren de bedrijven Soep Aalsmeer, Turf Aalsmeer, Activate Your Business en KNAB interieurbouw finalist. De jury riep KNAB Interieurbouw uit als winnaar. Voorzitter van Ondernemend Aalsmeer en jurylid, John Janssen reikte de prijs uit. De jury was enthousiast over dit mooie nieuwe bedrijf in Aalsmeer. De twee eigenaren zetten 25 jaar ervaring op de werkvloer om in doordacht ondernemerschap. Ze staan open voor innovatie en onderscheiden zich door alles driedimensionaal in te meten en direct om te zetten in een ontwerp. Hierdoor kunnen zij zeer nauwkeurig werken. Ondanks hun ervaring staan ze open om te blijven leren en door te ontwikkelen. Een prachtig startend Aalsmeers bedrijf met veel potentie.

Onderneming van het Jaar MKB Klein: Parfum Flower Company
Dit jaar waren er twee categorieën voor MKB: klein, tot 20 medewerkers en MKB groot meer dan 20 medewerkers. In de categorie MKB klein waren Gentlemen’s Place, Parfum Flower Company, Zeilschool Aalsmeer en Boerma instituut finalist.

Na een optreden van Danielle Bubberman kwam het verlossende woord van de Jury. Parfum Flower Company was de winnaar in deze categorie. Zij kregen uit handen van jurylid Tom de Vries het beeldje.

De jury is onder de indruk van de gedrevenheid waarmee directeur Wouter de Vries zijn bedrijf leidt. In korte tijd maakte hij behoorlijk furore met de geurende roos. Hij durft hierbij risico’s te nemen en ziet markten waar anderen die niet zien. Daarnaast let hij goed op waar en hoe de productie van zijn bloemen plaatsvindt. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Hij promoot met de geurende roos de ultieme Aalsmeerse bloemengedachte.

Onderneming van het Jaar MKB Groot: Stieva Metaalgroep
Als laatste werd de winnaar in de categorie MKB groot uitgereikt. Finalist waren de mooie innovatieve bedrijven: The Beach, Van Vliet Containers, Stieva Metaalgroep en Issos Interieurbouw & Expo. Allen met hun eigen expertise, kracht en specialiteiten. In deze categorie lagen de bedrijven erg dicht bij elkaar. Wethouder Robert van Rijn had de eer om Stieva Metaalgroep uit te roepen als winnaar in de categorie MKB groot. De jury vindt Stieva Metaal Groep vooral onderscheidend omdat zij meerdere disciplines onder één dak hebben en blijven doorgroeien op een solide financiële basis. Ook was de jury onder de indruk van de manier waarop jongeren worden geschoold en ingezet om het bedrijf te helpen groeien. Een mooi bedrijf waar Aalsmeer trots op is.

Foto: alle finalisten ovhj (Patrick Spaander)

Gepubliceerd: 5 november 2018 om 23:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×