Secret Santa’s gezocht in Aalsmeer

December staat weer voor de deur. Dat betekent voor velen lekker eten en gezelligheid. Maar helaas zijn er ook mensen die niet zo’n fijne maand tegemoet gaan. In Aalsmeer voelt 37% van de inwoners zich bijvoorbeeld weleens eenzaam. Daarom roept Aalsmeervoorelkaar de inwoners van Aalsmeer op om iets voor een ander te doen tijdens de feestmaand december.

Hulp bieden in allerlei soorten en maten
Aalsmeervoorelkaar gaat op zoek naar allerlei soorten ‘Secret Santa’s’! Het idee van ‘Secret Santa’s’ is dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders. ‘Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen, maar wel een helpende hand of een vriendelijke boodschap’, legt Margo Rijerkerk, projectleider van Aalsmeervoorelkaar uit. Margo: “We zoeken bijvoorbeeld ‘Smullende Santa’s’ die een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten. Ook kun je je opgeven als ‘Schrijvende Santa’. Als ‘Schrijvende Santa’ schrijf je een kerstkaartje voor iemand die dit kan gebruiken.”

Kaartjes actie
Aalsmeervoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als ‘Secret Santa’. Zij gaan kerstkaarten schrijven aan inwoners van Aalsmeer die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een beetje liefde tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. “Iedereen kan meedoen en iemand opgeven voor een kaartje te ontvangen. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn!”, aldus Margo Rijerkerk. Je kunt je opgeven als Secret Santa via www.aalsmeervoorelkaar.nl/secretsanta.

Gepubliceerd: 10 december 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×